WordPress updaten - beginners tutorial

by ICT-mannetje

Wil je snel WordPress updaten en daarmee dus beveiligd zijn? Dan ben je op de juiste plek beland! Wij leggen het uit.

Waarschijnlijk heb je deze tutorial opgezocht om te leren hoe je met een paar simpele stappen je eigen website kunt bijhouden, of heeft één van de ICT-mannetjes dit met je gedeeld. Hoe je hier ook bent gekomen, dit is de juiste plek om via een aantal simpele stappen en klein beetje het gevoel te hebben dat je je website onder controle hebt.

Hoe kom ik bij het menu om mijn website aan te passen?

Je website is gebouwd op WordPress. Om in het programma te komen typ je het volgende in de url-balk van de webbrowser:

www.jewebsitenaam.nl/wp-admin

In ons geval dus:

www.ict-mannetje.nl/wp-admin

Dat ziet er als volgt uit:

Druk op enter. Het volgende menu verschijnt:

Hier voer je een gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze gegevens heeft ICT-mannetje in eerste instantie voor je aangemaakt. Ben je deze kwijt? Geen paniek, dan kun je ze altijd via de mail aanvragen.

Op het moment dat je de correcte gegevens hebt ingevoerd kom je in het volgende menu terecht:

In het midden vind je het dashboard, links het navigatiemenu en in de bovenbalk de meldingen. Voor nu hoef je niet te weten wat dit allemaal betekent. Voor jou is voornamelijk handig om te weten waar je op moet klikken om bepaalde dingen gedaan te krijgen. Laten we beginnen met het updaten van de website.

Update WordPress

Updaten is handig voor een aantal dingen: de beveiliging, nieuwe functies en minder fouten in het programma. Het is een een goede gewoonte om standaard alles één keer per week bij te werken. Dit doe je door op “updates” te klikken, links in de grijze balk op je scherm:

We beginnen met het updaten van WordPress. Klik daarvoor onder “een nieuwe versie van WordPress is beschikbaar” op de blauwe knop “nu bijwerken”:

Daarna gaan we de plug-ins bijwerken. Scroll naar beneden. Klik onder ‘Plugins’ op alles selecteren en dan op plugins bijwerken.

Wanneer je dat gedaan hebt scroll je nog wat verder naar beneden. We komen dan bij “thema’s”. Klik op “alles selecteren” en daarna op “thema’s bijwerken”:

Gefeliciteerd! Je hebt alles bijgewerkt en kunt nu zelfstandig WordPress updaten en je plugins en thema bijwerken!

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.