WordPress updaten - beginners tutorial

by ICT-mannetje

Wil je snel WordPress updaten en daarmee dus ook beveiligd zijn? je bent op de juiste plaats beland. We gaan het je uitleggen.

Waarschijnlijk heb je deze tutorial opgezocht om te leren hoe je met een paar simpele stappen je eigen website kunt bijhouden of heeft een van de ICT-mannetjes dit met je gedeeld. Hoe je hier ook bent gekomen, het is de goede plek om via simpele stappen een klein beetje het gevoel hebben dat je je website onder controle hebt. 

Hoe kom ik bij het menu om mijn website aan te passen?

Je website is gebouwd op WordPress. Om in het programma te komen moet je het volgende typen in de url-balk van je webbrowser:

www.jewebsitenaam.nl/wp-admin

In ons geval dus:

www.ict-mannetje.nl/wp-admin

Dat ziet er zo uit:

Druk op enter en vervolgens komt dit menu tevoorschijn:

Hier zal je een gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Deze heeft ICT-mannetje in eerste instantie voor je aangemaakt en kan je altijd via de mail aanvragen. Op het moment dat je de correcte gegevens hebt ingevoerd kom je in dit menu terecht:

In het midden vind je het dashboard, links het navigatiemenu en in de bovenbalk meldingen. Voor nu hoef je echt niet te weten wat alles betekent. Voor jou is alleen handig waar je op moet klikken om bepaalde dingen gedaan te krijgen. Laten we beginnen met het updaten van je website:

Update WordPress

Waarom zou je updaten? Dit is handig voor een aantal dingen, bijvoorbeeld: beveiliging, nieuwe functies en minder fouten in het programma. Het is, over het algemeen genomen, altijd een goede gewoonte om standaard alles één keer per week bij te werken. Dit doe je door op updates te klikken:

We beginnen met het updaten van WordPress. Klik daarvoor onder ‘Een nieuwe versie van WordPress is beschikbaar.’ op nu bijwerken:

Daarna gaan we de plug-ins bijwerken. Scroll naar beneden. Klik onder ‘Plugins’ op alles selecteren en dan op plugins bijwerken.

Wanneer je dat gedaan hebt: scroll nog iets verder naar beneden. Dan komen we bij thema’s. Doe hier hetzelfde. Klik op alles selecteren en dan op thema’s bijwerken.

Je hebt alles bijgewerkt. Gefeliciteerd, je kunt nu zelfstandig WordPress updaten en je plugins en thema bijwerken.

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.