Tekst aanpassen in Elementor - Tutorial

by ICT-mannetje

Soms ontdek je een kleine spelfout of wil je die ene zin nét wat anders verwoorden. Het is handig als je dit zelf kunt oplossen. Teksten aanpassen in Elementor is niet zo moeilijk en we helpen je graag op weg!

Om teksten aan te passen op jouw website klik je in de linker zwarte balk op “dashboard” en daarna op “pagina’s”:

Dit zijn de pagina’s die op jouw website staan. Op je uiteindelijke website kun je deze pagina’s bereiken in de navigatiebalk bovenaan je website. Je navigeert dan naar andere pagina’s, zoals “contact”, “over ons” en “home”. De foto van onze eigen website illustreert dat:

Je hebt zojuist in het linker menu op pagina’s geklikt en je komt nu op naar de pagina waar alle pagina’s van jouw site worden getoond. Hier kun je de pagina’s aanpassen:

Klik op één van de pagina’s. Als voorbeeld klikken wij “home”. Je komt dan in het volgende menu terecht. Klik op de blauwe knop “bewerk met Elementor”:

Je bent nu op de pagina die je aan wilt passen. Je bouwt de website op via blokken. Links vind je blokken om naar rechts te slepen. Zo simpel is het! Als je meer wilt weten over het creëren van een pagina met Elementor, lees dan de Elementor WordPress handleiding. Voor deze blog is dat minder relevant, aangezien je alleen de tekst wilt aanpassen:

Tekst aanpassen in Elementor gaat als volgt: beweeg met je muis over het veld van je pagina. Je ziet blauwe vierkanten die aangeven hoe je website is opgebouwd. Klik op de tekst die je wilt aanpassen :

Soms werkt dit niet helemaal goed. In dat geval kun je op het blauwe pennetje klikken, zodat je bij hetzelfde menu uitkomt:

Als je dit correct hebt gedaan komt er links een menu tevoorschijn waarboven staat: ‘kop bewerken’. Als je naar beneden kijkt staat er ‘titel’, schrijf simpelweg een nieuwe tekst en je zie dat hij dat rechts direct aanpast. 

Je tekst staat nog niet live op je website. Om dat te doen klik je links onderin op de groene knop “bijwerken”. Gefeliciteerd! Je website staat live en je kunt zelfstandig tekst aanpassen in Elementor!:

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.