Tekst aanpassen in Elementor - Tutorial

by ICT-mannetje

Soms ontdek je een kleine spelfout, of wil je die ene zin nét wat anders verwoorden. Het is natuurlijk prettig als je dan zelf weet wat je moet doen. Tekst aanpassen in Elementor is niet moeilijk, dus we helpen je graag even op weg. 

Om teksten aan te passen op jouw website klik je in de zwarte linker balk op dashboard en dan op pagina’s.

Dit zijn de pagina’s die op jouw website staan. Op je uiteindelijke website kun je deze pagina’s bereiken in de navigatie balk bovenaan je website. Je navigeert dan naar andere pagina’s zoals ‘contact’, ‘over ons’ en ‘home’. De foto van onze eigen website hieronder illustreert dat:

Je hebt zojuist in het linker menu op pagina’s geklikt en je belandt nu op de pagina waar alle pagina’s van jouw site worden getoond. hier kun je de pagina’s aanpassen:

Klik op één van de pagina’s. Wij klikken op home. Je komt dan in het volgende menu terecht. Klik op bewerk met Elementor:

Je bent nu op de pagina die je aan wilt passen.  Links vind je blokken om te slepen naar rechts. Zo simpel is het. Je bouwt de website op via blokken.  Als je meer wilt weten over het creëren van een pagina met Elementor, lees dan de Elementor WordPress handleidingVoor deze blog is dat niet zo relevant aangezien je alleen tekst wilt aanpassen.

Tekst aanpassen in Elementor gaat als volgt: beweeg met je muis over het veld van je pagina. Je ziet dan al blauwe vierkanten die aangeven hoe je website is opgebouwd. Klik op de tekst die je wilt aanpassen:

Soms werkt dit niet helemaal goed. Dan kan je altijd nog op het pennetje klikken, dan kom je bij hetzelfde menu uit:

Als je dit correct hebt gedaan komt er links een menu tevoorschijn waarboven staat: ‘kop bewerken’. Als je naar beneden kijkt staat er ‘titel’, schrijf simpelweg een nieuwe tekst en je zie dat hij dat rechts direct aanpast. 

Je tekst staat nog niet live op je website. Om dat te doen klik je op bijwerken onderin. Nu staat het live. Gefeliciteerd! Je kunt nu zelfstandig tekst aanpassen in Elementor.

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.