SEO en SEA - Marketing na je website

by ICT-mannetje

Waarom is SEO en SEA zo belangrijk?

We delen vandaag iets met je delen over SEO en SEA en daarmee ook marketing van je website. SEO en SEA is waanzinnig belangrijk als je een bedrijf aan het opzetten bent. Voor degene die geen idee hebben waar we het over hebben: SEO, oftewel: Search Engine Optimalisation, gaat over het optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google. SEA, oftewel: Search Engine Advertisement, gaat over het optimaliseren van je marketing voor het platform dat jíj een boost wil geven. Bijvoorbeeld een website.

Denk hierbij concreet aan advertenties via Google, Facebook of elk platform naar keuze. Allemaal om meer klanten naar je website te trekken. Als je benieuwd bent hoe je klanten overtuigt als ze op je website terecht komen, hebben we iets moois voor je.

De meeste mensen worden al nerveus als hun website online staat als deze nog niet af is: help, straks zien mensen een onafgemaakt website! We zullen je geruststellen. De kans dat mensen op je website komen zonder dat je SEO hebt geregeld is behoorlijk klein, afgezien van je familieleden die je op een feestje hebt verteld dat je website online staat. Waarom dit zo is? Google wil het kaf van het koren scheiden.

Ben je bereid om je website precies in te richten op datgene wat van belang is? Dit betekent dat je je website richt op een product waar veel vraag naar is, maar nog weinig aanbod voor is.

Hetzelfde geldt voor onderwerpen. Alleen een website online hebben betekent niet meteen magische bezoekersaantallen krijgen. Net zoals bij bijna alles in het leven moet je daar hard voor werken. Lok bezoekers met titels, pakkende onderwerpen en vooral goede SEO-teksten. Na dit prachtige plaatje zullen we je wat tools geven om te starten met SEO.

Marketing na je website

Wat zijn handige SEO-tools?

Google Ads
Dit programma helpt je op weg als het gaat om het delen van data. Data staat bijna gelijk aan een goede SEO, omdat je er daarmee achter komt wat relevant is. Google Ads kun je via deze link bereiken.

In het systeem vul je zoekwoorden in, kijk je hoe vaak ze bezocht worden en hoeveel websites al met deze zoekwoorden werken. Via ‘tools en instellingen’ > ‘zoekwoordplanner’ heb je hier toegang tot. Het systeem werkt in principe voor zichzelf, maar is extreem krachtig om te ontdekken wat zou kunnen werken.

NeilPatel
Via Neilpatel kun je zien wat de keywords zijn van andere bedrijven, oftewel: op welke woorden ze gevonden willen worden. Op deze manier kijk je of je lager scorende keywords kan overnemen om klanten te trekken. Google werkt met een systeem dat je voor steeds grotere zoektermen beloont, oftewel: begin bij de kleine hits en breid dit steeds verder uit. De kans dat je gevonden wordt in Google op een keyword met 10.000 hits en een hoog concurrentieniveau is heel laag. Begin daarom klein!

Answer The Public
Via Answer The Public voer je zinnen in waarop je gevonden wilt worden. Answer The Public zal je op basis van je regels andere ideeën tonen waar mensen op zoeken. Enorm handig om inspiratie op te doen en een nieuwe invalshoek te ontdekken betreft een onderwerp.

Wat moet ik met SEA doen?

Wat moet ik met SEA doen?

SEA is een vak apart, maar de kracht is onmiskenbaar. Eerlijk is eerlijk: we adviseren je dit door professionele marketeers te laten doen. Niet alleen omdat omdat ze het spel al jaren spelen, maar ook omdat ze precies weten hoe je doelgericht kunt werken. Er zijn niet voor niets hele studies over marketing voor Google en social media. Je zou het zelf kunnen doen, maar vaak bieden ICT-bedrijven je een schappelijk pakket aan voor startende ondernemers. ICT-mannetje heeft ook zo’n pakket voor jou klaarstaan! Een website online zetten is de eerste stap, maar de klant bereiken is een andere wereld. Wil je graag advies hoe je SEO en SEA het beste kan aanpakken voor je eigen website? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.