SEO en SEA - Marketing na je website

by ICT-mannetje

Waarom is SEO en SEA zo belangrijk?

Ik ga vandaag iets met je delen over SEO en SEA en daarmee ook marketing na je website. SEO en SEA is waanzinnig belangrijk als je een bedrijf aan het opzetten bent. Voor degene die geen idee hebben waar ik het over heb: SEO, oftewel: Search Engine Optimalisation, gaat over het optimaliseren van je website voor zoekmachines, zoals Google. SEA, oftewel: Search Engine Advertisement, gaat over het optimaliseren van je marketing voor het platform dat jíj een boost wil geven. Bijvoorbeeld een website. 

Denk hierbij concreet aan advertenties via Google, Facebook of elk willekeurig platform naar keuze. Allemaal om meer klanten naar je website te trekken. Als je benieuwd bent hoe je daadwerkelijk klanten overtuigt als ze op je website terecht komen, heb ik hier wel iets moois voor je.

De meeste mensen worden al nerveus als hun website online staat, straks zien mensen mijn onafgemaakt website? Ik zal je geruststellen. De kans dat mensen op je website komen zonder dat je SEO hebt geregeld, is behoorlijk klein. Afgezien van je familieleden die je op een feestje hebt verteld dat je website online staat. Waarom is dit: Google wil het kaf van het koren scheiden. 

Ben je bereid om je website precies te richten op datgene wat van belang is? Dit betekent bijvoorbeeld dat je je website richt op op een product waar veel vraag naar is, maar nog weinig aanbod. 

Hetzelfde geldt voor onderwerpen. Alleen een website online hebben betekent niet magische bezoekersaantallen die je website bekijken. Net zoals bij bijna alles in het leven moet er hard voor werken om dit voor elkaar te krijgen. Lok bezoekers met titels, onderwerpen en vooral goeie SEO-teksten. Na dit prachtige plaatje zal ik je wat tools geven om een start te maken met SEO.

Marketing na je website

Wat zijn handige tools voor SEO?

Het Google Ads programma helpt je al een heel stuk op weg als het gaat om data te delen. Data staat bijna gelijk aan goeie SEO, omdat je er dan achter komt wat relevant is. Het programma kun je via deze link bereiken. Binnen het systeem kun je zoekwoorden invullen, kijken hoe vaak ze bezocht worden en hoeveel websites al met deze zoekwoorden aan de haal zijn gegaan. Via ‘tools en instellingen’ en dan de ‘zoekwoordplanner’ heb je hier toegang tot. Het systeem werkt in principe voor zichzelf, maar is extreem krachtig om te ontdekken wat misschien zou kunnen ‘werken’. 

NeilPatel is nog zo’n handige tool. Via Neilpatel kan je zien wat de ‘keywords’ zijn van andere bedrijven (oftewel: op welke woorden ze gevonden willen worden). Op deze manier kan je kijken of je misschien wat lager scorende keywords kan overnemen om zo klanten te trekken. Google werkt met een systeem dat je voor steeds ‘grotere’ zoektermen beloond. Oftewel: begin bij de kleine hits en breid dit dus steeds meer uit. De kans dat je gevonden wordt in Google op een keyword met 10.000 hits en een hoog concurrentieniveau is heel laag. Misschien wat kleiner beginnen. 

Een andere tool die nog niet zo bekend is in Nederland maar wel groot in Amerika, is ‘answer the public’. Via answer the public voer je bijvoorbeeld zinnen in waarop je gevonden wilt worden. Answer the public zal je op basis van je regels andere ideeën tonen waar mensen op zoeken. Enorm handig om inspiratie op te doen en een nieuwe invalshoek te ontdekken van een onderwerp.

Wat moet ik met SEA doen?

Wat moet ik met SEA doen?

SEA is een vak apart, maar het belang onmiskenbaar. Eerlijk is eerlijk: ik zou je adviseren dit door professionele marketeers te laten doen. Niettemin omdat ze het spel al jaren spelen, maar ook omdat ze precies weten hoe je datgene kan bereiken wat je graag zou willen. Er zijn niet voor niets hele studies ontworpen alleen al over marketing voor Google en social media. Je zou het zelf kunnen doen, maar vaak bieden ICT bedrijven je een schappelijk pakket aan voor startende ondernemers. Bij ICT-mannetje bieden we je bijvoorbeeld zo’n pakket aan. Een website online zetten is de eerste stap, maar ook daadwerkelijk de klant bereiken is een andere wereld. Wil je graag advies hoe je SEO en SEA het beste aan kan pakken voor je eigen website? Neem gerust contact op. Dan helpen we je graag verder.

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.