Professionele website laten maken

by ICT-mannetje

Het ontwerpen van een website.

Dit is de eerste blog in een serie blogs over het ontwerpen van een website. Wil je weten hoe je je eigen website op kunt zetten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wil je weten hoe de basis van Elementor werkt? Klik dan hier. Als je wilt weten hoe de basis van Elementor werkt heb ik hier ook een mooie blog voor je. 

De basis hebben we wat ons betreft gehad! Hoe zet je een website op? Hoe maak je een basisontwerp? Hoe bouw je de pagina’s op?

In ons vakgebied krijgen we vaak de vraag of wij een professionele website kunnen ontwerpen. Wat definieert een website van amateuristisch naar professioneel? Wij leggen het uit!

Uitleggen hoe je een website ontwerpt

Hoe ontwerp je een webpagina? - Design

Het uiterlijk is het eerste wat de bezoeker doet bepalen of de website goed of slecht is. Hoe ziet de website eruit? Hebben de blokken een thematische overlap met elkaar? Zijn er animaties aanwezig? Voelt de website levendig aan? We noemen maar wat onderwerpen die in ons hoofd opkomen, maar hiermee staat of valt je website. Sterker nog: de meeste webdevelopers denken, naar onze mening, niet na over deze vraagstukken. Ze zetten informatie op een pagina en denken dat de klus daarmee geklaard is. Een gemiste kans!

 

Wat wil je bereiken met je website? - Inhoud

Hoe presenteer je jouw informatie? Hoe laat je je bezoekers jouw teksten serieus nemen? Het valt of staat met een visueel mooie website. Zorg in eerste instantie dat de verschillende secties van je website thematisch overlappen, door gebruik te maken van hetzelfde lettertype en kleurenschema. Vaak gebruik je een kleur die past bij het gevoel dat je op wilt roepen. Die kleur vul je aan met zwart-wit tinten om balans te creëren. Dit kunnen vrolijke kleuren zijn als je speels over wilt komen, maar het tegenovergestelde als je professionaliteit wilt uitstralen. Daarbij gebruik je zakelijke kleuren.

Hetzelfde geldt voor het lettertype: wat wil je bereiken en wat voor gevoel roept het lettertype bij je op? Niet alleen lettertype en kleur, maar ook de synchronie betreft foto’s is cruciaal. Als je een foto gebruikt op de je pagina, zorg er dan voor dat alle andere foto’s ook kleurrijk zijn. Als je overstapt naar een hele donkere foto klopt het geheel niet. Dat is iets wat je wilt voorkomen, ténzij je dit heel bewust creëert. In sommige gevallen kan het juist positief uitpakken!

Dit vormt de basis als het gaat om het gebruiken van dezelfde ontwerpthema’s, maar het kan nog veel dieper gaan. Gebruik je een ronde knop in plaats van een vierkante? Zorg er dan voor dat je ronde vormen blijft gebruiken! Komen jouw animaties van onder naar boven binnen? Gebruik dan niet ineens van links naar rechts animaties! Het klinkt heel logisch, maar het zal je verbazen hoeveel fouten hierbij gemaakt worden.

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.