Freelance webdesigner

by ICT-mannetje

Huur je een freelancer of bedrijf inhuren voor je website?

Je wilt dus een nieuwe website. Eentje die niet alleen aan jouw verwachtingen voldoet, maar ook aan die van jouw klanten! Waar start je? In je stoel, verwarming op een aangename temperatuur, een laptop en Google. Ga op zoek naar de beste optie en laat ons ondertussen een beetje helpen.

Zal ik een freelancer of bedrijf inhuren voor mijn website

Waarom een freelancer voor mijn website?

Het inhuren van een freelance webdesigner heeft een aantal voordelen. Niet alleen bij het bouwen van een website, maar voor je gehele bedrijf.  

  • Minder financiële risico’s: het inhuren van een freelancer neemt minder financiële risico’s met zich mee. Op het moment dat er financiële nood is om een opdracht af te betalen, kan een freelancer hier vaak iets flexibeler mee omgaan. Je hoopt natuurlijk niet dat zoiets gebeurt, maar soms gebeurt er nu eenmaal iets waar je geen grip op hebt.

  • Een persoonlijke benadering: naast het voordeel vanuit financieel oogpunt, is een freelancer vaak vrijer in de manier waarop hij een klus aanpakt. Een freelancer werkt alleen en is niet strak gebonden aan de regels van een bedrijf. Ook jij, als klant, hebt vaak een voordeel bij het inhuren van een freelancer. Je wordt een stuk minder behandelt als nummer en eerder als een belangrijke klant. Hoogstwaarschijnlijk is jouw investering de helft van zijn of haar maandsalaris. Dit merk je in de manier waarop je behandeld wordt: jouw wensen doen er echt toe.

Waarom zou ik een ICT-bedrijf inhuren voor mijn website?

Je zou bijna denken dat je nooit meer een groter bedrijf wilt inschakelen voor je klussen, maar ook het inhuren van een groter ICT-bedrijf kent voordelen.

  • Financiële zekerheid: laten we bij het financiële aspect beginnen. De kans dat een groter ICT-bedrijf omvalt is kleiner dan dat dat gebeurt bij een freelancer, omdat grote ondernemingen vaak een financiële buffer hebben. Daarnaast zijn ze vaak al langer werkzaam in de markt en hebben daarom een meer constante stroom van inkomsten.

  • Beschikking over specialisme: een groter ICT-bedrijf heeft vaak beschikking over personeel dat gespecialiseerd is in een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld: marketing, SEO, vormgeving, teksten en coderen. De kans dat een freelancer dit hele pakket kan bieden, is vrij klein.
  • Duidelijk aanbod: als laatste werken grote ICT-bedrijven vaak met pakketten in plaats van met een uurtarief. Dit is qua kosten vaak voordeliger (het uurtarief van een freelancer is relatief hoog) en biedt je ook de zekerheid van de kosten die je kwijt bent aan het laten bouwen van een website.
De beste manier om je website te laten bouwen

Een gouden middenweg.

Een blog zou niet bestaan zonder een heel klein beetje zelfpromotie.

Mogen we?

We denken namelijk dat ICT-mannetje het beste van beide werelden heeft. Je bent zéker geen nummertje voor ons. Wel ben je een unieke klant met een uniek vraagstuk. Daarnaast geloven we heilig in creatieve vrijheid en heeft elke ontwerper bij ICT-mannetje de vrijheid om een gaaf product neer te zetten.

Nog niet overtuigd? Oké nog één laatste argument: we bieden je het comfort aan van een freelancer, maar hebben al het specialisme in huis om je droom volledig te realiseren. Van vormgeving tot teksten en marketing! Hebben we het benodigde niet in huis? Dan regelen we dat voor je, daar hoef zelf niet achteraan. We kunnen nog meer redenen benoemen, maar het is nog leuker als je deze zelf ontdekt!

Wil je een gratis afspraak maken met ons?

Dat kan altijd. Klik hier voor onze contactgegevens. We gaan graag met je in gesprek!

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.