Freelance webdesigner

by ICT-mannetje

Zal ik een freelancer of bedrijf inhuren voor mijn website?

Je wilt dus een nieuwe website. Eentje die aan je verwachtingen zal voldoen (en ook die van jouw klant!). Waar start je? In je stoel, verwarming op een aangename temperatuur, een laptop en Google. Ga lekker op zoek naar de beste optie. Laat mij je een beetje helpen.

Zal ik een freelancer of bedrijf inhuren voor mijn website

Waarom een freelancer voor mijn website?

Het inhuren van een freelance webdesigner heeft een aantal voordelen. Niet alleen bij het bouwen van een website, maar voor je gehele bedrijf.  

  • Minder financiële risico’s: Het inhuren van een freelancer neemt minder financiële risico’s met zich mee. Op het moment dat er bijvoorbeeld financiële nood is om een opdracht af te betalen, kan een freelancer hier vaak iets flexibeler mee omgaan. Je hoopt natuurlijk niet dat zoiets gebeurt, maar soms gebeurt er nu eenmaal iets onvoorziens. 
  • Een persoonlijke benadering: Naast een voordeel vanuit financieel oogpunt, is een freelance webdesigner vaak vrijer in de manier waarop hij een klus aanvliegt. Hij werkt immers in zijn eentje en is dus niet strak gebonden aan regels die het bedrijf heeft gesteld, hij ís namelijk het bedrijf. Ook jij, als klant, hebt vaak een daadwerkelijk voordeel bij het inhuren van een freelancer. Je wordt vaak namelijk een stuk minder behandelt als ‘nummer’, maar als ‘belangrijke klant’. Hoogstwaarschijnlijk ben je namelijk de helft van zijn maandsalaris, dus deze klus mag hij niet verpesten. Dit merk je in de manier waarop je behandeld wordt en dat jouw wensen daadwerkelijk relevant zijn.

Waarom zou ik een ICT-bedrijf inhuren voor mijn website?

Je zou bijna denken dat je nooit meer een groter bedrijf wilt inschakelen voor je klussen, maar niets is minder waar. Ook het inhuren van een groter ICT-bedrijf heeft zijn voordelen.

  • Financiële zekerheid: Laten we bij het financiële aspect beginnen: de kans dat een groter ICT-bedrijf omvalt is kleiner dan een freelancer omdat deze ondernemingen vaak een financiële buffer hebben. Daarnaast zijn ze vaak al langer werkzaam in de markt en hebben dus een meer constante stroom van inkomsten.
  • Beschikking over specialisme: Nog een voordeel boven een freelance webdesigner is ook de beschikbaarheid over specialisme. Een groter ICT-bedrijf heeft vaak beschikking over personeel dat gespecialiseerd is in een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld: marketing, SEO, vormgeving, teksten, coderen, etc. De kans dat een freelancer dit hele pakketje kan bieden, is vrij klein. 
  • Duidelijk aanbod: Als laatste werken groter ICT-bedrijven vaak met pakketten in plaats van met een uurtarief. Deze is qua kosten vaak lager (het uurtarief van een freelancer is relatief hoog) en biedt je ook de zekerheid van de kosten die je kwijt bent aan het laten bouwen van een website. Je betaalt namelijk één prijs. 
De beste manier om je website te laten bouwen

Een gouden middenweg

Een blog zou niet bestaan zonder een heel klein beetje zelfpromotie. Mag ik? Ik denk namelijk dat ICT-mannetje het beste van beide werelden pakt. Je bent namelijk zéker geen nummer, maar een unieke klant met een uniek vraagstuk. Daarnaast geloven we heilig in creatieve vrijheid en heeft elke ontwerper binnen ICT-mannetje de vrijheid om een gaaf product neer te zetten. 

Nog niet overtuigd? Oké een laatste argument: we bieden je het comfort aan van een freelancer, maar hebben alle specialisme in huis om je droom volledig te realiseren. Van vormgeving, tot teksten en marketing. Hebben we het benodigde niet in huis? Dan regelen we dat voor je, daar hoef zelf niet achteraan. Er zijn nog veel meer redenen, maar het lijkt me veel beter als je die zelf ontdekt. 

Wil je een gratis afspraak met ons? Dat kan altijd. Neem hier contact op, dan gaan we samen in gesprek. 

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.