Een blog maken op je wordpress website.

by ICT-mannetje

Hoe kom ik bij het menu om mijn website aan te passen?

Welkom. Waarschijnlijk heb je dit document opgezocht om te leren hoe je met een paar simpele stappen je eigen website kan bijhouden of een van de ICT-mannetjes heeft dit met je gedeeld. Hoe je hier ook bent gekomen, het is de goede plek om via simpele stappen een klein beetje het gevoel hebben dat je je website onder controle hebt. Wil je snel een simpele blog posten? We gaan het je uitleggen.

Je website is gebouwd op WordPress. Om in het programma te komen moet je het volgende typen in de url-balk van je webbrowser:

www.jewebsitenaam.nl/wp-admin

In ons geval dus:

www.ict-mannetje.nl/wp-admin

Dat ziet er zo uit:

 

Druk op enter en dit menu komt tevoorschijn:

Hier zal je een gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Deze heeft ICT-mannetje voor je aangemaakt en deze kan je altijd via de mail aanvragen. Op het moment dat je de correcte gegevens hebt ingevoerd kom je in dit menu terecht:

In het midden vind je het dashboard, links het navigatiemenu en in de bovenbalk meldingen. Voor nu hoef je echt niet te weten wat alles betekent. Voor jou is alleen handig waar je op moet klikken om bepaalde dingen gedaan te krijgen. Laten we beginnen, door links op ‘berichten’ te klikken:

Klik op ‘Nieuw bericht’ om je nieuwe post te maken:

Als je op ‘Titel toevoegen’ klikt kan je de titel van je bericht maken. Op je website staat deze titel straks in dik gedrukt boven je post.

Er zijn verschillende manieren om je bericht op te maken. Als je op ‘Begin met schrijven of type/ om een blok te kiezen’ klikt, kan je de tekst van je post schrijven. Als je bijvoorbeeld een foto toe wilt voegen aan je post kan je op een van de ‘plussen’ klikken om een blok te kiezen:

Als je op de plus klikt kan je kiezen uit een blok, zoals te zien bij de rode cirkel. Wanneer je dan op ‘afbeelding’ klikt kan je een nieuwe afbeelding uploaden en plaatsen in je bericht.

Zodra je tevreden bent met je bericht gaan we aan de slag met de puntjes op de i. Als je naar ‘categorieën’ gaat in de rechter balk, kan je een plaats kiezen waar je post terecht komt. Wanneer je rechter balk er even niet is, kan je rechtsboven op het tandwiel klikken. In ons geval klikken we op ‘nieuws’ omdat we daar een nieuw bericht willen plaatsen. Deze komt dan automatisch op de goede locatie in je website te staan.

Als je wilt aanpassen wie de auteur van je bericht is, kan je klikken op ‘Auteur’ en dan je gewenste auteur kiezen.

Alles is klaar! Als je nu op ‘Updaten’ of ‘Bijwerken’ klikt zoals aangegeven bij de rode cirkel, dan staat je post ook live op de website.

WAT NU?

Wat denk je er van? Ga je het zelf proberen, of laat je het over aan een professional? 

Misschien een idee om eens te klikken op de knop hieronder en te kijken wat we voor je kunnen betekenen.